Home / 

56. Nautic Show Genoa

56. Nautic Show Genoa

Saniteko Boats je kao i svake godine posjetio Italijanski Genoa Boat Show.


 
Sa 127.190 posjetilaca, Genova Boat Show je jedan od najposjecenijih dogadjaja na Mediteranu.
 
56. izdanje Genova Boat Show je premašio čak i najveća očekivanja. Tako da je ove godine bilo više posjetitelja nego 2015. godine, vrlo zadovoljnih izlagača, više prodaje u svim kategorijama proizvoda, a uz prisustvo brojnih predstavnika Vlade, svjedočeći na svom velikom fokusu na pomorske industrije i na sektoru koji ne samo da se oporavlja, ali i osjecaja talijanskog gospodarstva.
"Mi smo svi jako zadovoljni - izjavio je UCINA Confindustria Nautica predsjednik, Carla Demaría -na blagajni je zabilježeno 127.190 prodanih ulaznica, s povećanjem od 9,2% u odnosu na prošlu godinu. Bilo 33,618 stranih posjetilaca, 26,6% od ukupnog broja. Ovi podaci potvrđuju da je Genoa Boat Show je jedan od najposjecenijih na Mediteranu. Rast 17,1% u nautičku industriju ukupnog prometa, objavio je nekoliko dana prije Boat Show otvaranja, nesumnjivo privukla brojne posjetitelje i operatere. Strani izlagači su se vratili ove godine, na kraju, zbog oporavka u italijanskom domaćem tržištu, oporavak koji uključuje sve kategorije proizvoda ".
 
Zadovoljstvo izrazila je i Alessandro Campagna, Genoa Boat Show Sales Manager: "Mi već razmišljamo o 2017 Boat Show. Radit ćemo na mijenjanju rasporeda izlagaca, tako da bi Boat Show još atraktivnijim ".
 
Više od 800 izlagača učestvovalo je u Boat Show, a 1.000 su brodovi prikazani na površini od 180.000 kvadratnih metara, od kojih 100.000 koji je u moru, omogućujući klijentima da obavljaju čak 2.416 probnih vožnji, što je značajan porast u odnosu na 2015.
 
"Genova ostaje jedan od svjetskih referentnih gradova za rekreativnu nautičku industriju" - kaže UCINA Confindustria Nautica generalni direktor Marina Stella - "kao vodeći međunarodni i strateški događaj za promovisanje Made in proizvodnje Italiji". Zahvaljujući podršci talijanskog ministra za ekonomski razvoj i ICE (Institut za vanjsku trgovinu) Agencija, 430 registriranih stranih operatera (predstavnici brodogradilišta tehničkih odjela i odjela prodaje, kupaca, međunarodnim distributerima i posrednika) bili u mogućnosti sudjelovati u B2B sastancima i tehničkih radionica u organizaciji ICE Agencija u suradnji s UCINA. Učestvovalo je 80 stranih tvrtki i 70 talijanskih.
 
Rast je zabilježen i u Segmentu društvenih mreža: + 900.000 pregleda stranica (cca + 30% u odnosu 2015.), + 360.000 (oko + 60% od 2015) Ukupno posjetitelja, a +245,000 (oko + 40% od 2015 ) korisnicima web stranica. Boat Show web stranice je posjetilo korisnika iz 174 zemlje, u 2015. godini broj zemalja je 159.
Gledajući u brojkama, industrije brodova ukupan promet u 2015. godini od 2,9 milijardi eura, a njegovo 17.1% povećanje u odnosu 2014. godinu su prilično upečatljiv. Valja istaknuti da se 2,9 milijardi € brojka odnosi samo na plovila vezana uz proizvodnju, za razliku od standardnih izvještaja,u kojima se uključuju non-core poslovne linije. Broj zaposlenih - više od 18.000 - također je porastao za 3%, u kombinaciji s porastom od 19% u nautičke industrije udjela talijanskog BDP-a i domaće potražnje raste po 21%, kao i, napokon, s povećanje broja talijanskih vlasnika, kao što je spomenuto od strane Gianluca De Candia, pod "jakim domaćem povećanjem tržišta u cilju narudžbe i odličnim jahta leasing uslovima za nove brodovima".
 
Saniteko Boats je kao i svake godine uživao u gostoprimstvu kako svojih partnera Sessa, Invictus, Fratelli Aprea i Suzuki tako i cijele organizacije prestiznog Boat Showa. Kao i u Kanu Invictus je izlagao najnoviji model, rijec je o Invictus 370GT. Ekskluzivno plovilo duzine 11,4m i sirine 3,4m je bilo u centru paznje ispred Invictus standa. Kao i uvjek potencijalnim kupcima i posjetiocima tu je bio dizajner Invictusa Christian Grande sa kojim smo razmijenili utiske kako sa strane posjetilaca Showa tako i sa strane ekskluzivnog dilera Invictusa za balkanski regijon. Za kraj ostaje lijep utisak 56.tog Geoa Boat Show eventa, zadovoljstvo cinjenicom rasta nauticke industrije koje ce uticati na sve zemlje regiona kao i zadovoljenje potencijalnih kupaca ekskluzinih plovila koje nudimo zelimo vam dobar vijetar i mirno more.