Home / 

Invictus gliser rodjen iz izazova

Invictus gliser rodjen iz izazova

Invictus gliser - 280GT, kreiran je u saradnji sa Christian Grande Design Works kompanijom...

Invictus gliser je rođen iz izazova. Njegov zadatak je da ponudi novu referentnu tačku za izgradnju luksuznih plovila i predstavi je svijetu. Nije slučajno što simbol Invictus kompanije predstavlja vječnu vrijednost ljepote, snage, zaštite i povjerenja u svijetu nautike.

Invictus gliser dolazi u nekoliko različitih varijacija, a najpopularniji modeli su GT, FX i TT.  Sve verzije Invictus plovila napravljena su od istih materijala i pružaju nevjerovatan kvalitet. Invictus je pravi primjer luksuznog italijanskog dizajna koji dominira u poljima estetike, performansi, pouzdanosti i životnog vijeka. Zahvaljujući saradnji sa čuvenom Christian Grande Design Works kompanijom, Invictus sadrži komponente nevjerovatne tehnologije i estetske detalje koji su zahtijevali mnogo pažnje i vremena. Ovi elementi daju nam jasnu sliku ovog nevjerovatnog glisera koji je luksuzan, elegantan, prostran i koji pored svega predstavlja remek djelo tehnologije i umjetnosti.

Invictus ipak izdvaja GT280 model, koji sa ponosom predstavlja. GT280 ima prelijepo dizajniran pramac, koji u isto vrijeme izgleda ošto i masivno. Prozori i usisnici za vazduh dizajnirani su kao jednostavne linije koje doprinose monolitičkom karakteru koji je Christian Grande želio da postigne. Trup glisera dizajniran je tako da omogući mirnu vožnju na većim brzinama, poveća stabilnost i poveća enterijer.

Invictus 280GT napravljen je od jako čvrstih i izdržljivih materijala koji mogu da izdrže sve sile snažnih morskih voda. Iako je gliser napravljen da izdrži jake udare nemilosrdne morske vode, dizajneri su se ipak potrudili da ovaj model bude nevjerovatno estetski lijep i privlačan. Pažnja i težak rad se vide u najmanjim detaljima.

“Invictus mi je dao priliku da napravim revoluciju u nautičkom dizajnu, koju sam nazvao Nautical 2.0. Ovo nautičko iskustvo ne počinje sa malim da bi se završilo sa velikim. Ovo plovilo nudi vam emocionalnu senzaciju sa ograničenom veličinom zahvaljujući pažljivoj ravnoteži forme, dizajna i tehnologije. Sve što ste ikada očekivali kod velike jahte, naćićete u Invictus gliseru i to sa jedinstvenim i inovativnim dizajnom.”, rekao je Kristijan Grande.

Prva stvar koju ćete primijetiti pri ukrcavanju na Invictus 280 GT je mala, čvrsta platforma za kupanje ispod koje je smješten motor. Na njoj se nalazi udobni prostor za sunčanje koji može da se povećava. Centralna zona sadrži ugaonu klupu za sedenje koja gleda ka pramcu. Udobna sjedišta opremljena su frižiderom i fiokama za odlaganje stvari, pa će vam boravak na gliseru biti više nego udoban.

Most, koji takođe sadrži ulaz u unutrašnjost plovila, zaštićen je sa velkim kliznim staklom i opremljen je najnovijim digitalnim intrumentima. Pramac je dizajniran tako da služi kao velika platforma za sunčanje i definitivno je najbolje mjesto za odmaranje na gliseru, dok je kabina u pramcu prelijepo opremljena i deluje kao mali apartman.

Invictus 280 GT dugačak je 2.80 metara, sa pramcem od 2.84 metara. Pokreće ga 5.7 litarski V8 Volvo motor, koji raspolaže snagom od 320KS/240KW i razvija brzinu od 38 čvorova. 280 GT u sebe može da smesti 8 putnika, a pored velike kabine ima i odvojeno kupatilo.

Invictus 280GT gliser se može naručiti u 4 dostupne verzije: delikatna “Vanilla Sea”, agresivna “Atack Grey”, elegantna “Dark Wood” i klasična “Personal White”. Zvanicni zastupnik za Crnu Goru je Saniteko Boats a više informacija možete dobiti na telefon +382 20 643 301 ili putem maila info@sanitekoboats.me